Oorsuizen en duizeligheid bijwerkingen van het Janssen vaccin

By | 11/08/2021

Oorsuizen en duizeligheid worden in de bijsluiter van het Janssen vaccin opgenomen als bijwerking. Het EMA heeft besloten deze toe te voegen na analyse van gegevens uit onderzoeken en meldingen. Duizeligheid staat ook al in de bijsluiter van het Pfizer/BioNTech (Comirnaty), Astrazeneca (Vaxzevria) en Moderna (Spikevax) vaccin. Oorsuizen staat niet in de bijsluiters van deze coronavaccins.

Oorsuizen

Bij oorsuizen (tinnitus) hoort iemand een geluid zonder dat dat geluid er werkelijk is. Het kan gevolg zijn van langdurige blootstelling aan lawaai, maar ook van afwijkingen aan het gehoororgaan, de hersenen of het kaakgewricht. Daarnaast komt het voor als bijverschijnsel van andere aandoeningen of ontstaat het als bijwerking van bepaalde medicijnen.

Meldingen Lareb

Bijwerkingencentrum Lareb heeft zo’n 600 meldingen ontvangen van oorsuizen na coronavaccinaties. Daarvan zijn er ongeveer 40 na het Janssen vaccin. Wat betreft duizeligheid werden meer dan 4.000 meldingen na coronavaccinaties ontvangen, waarvan zo’n 300 na het Janssen vaccin. Meldingen worden ook doorgegeven aan het EMA.

Meer informatie

Author: Lareb

Lareb, het Nederlands Bijwerkingencentrum, is het Nederlandse kenniscentrum op het gebied van geneesmiddelenveiligheid. Elke melding van een bijwerking van een geneesmiddel of vaccin wordt zorgvuldig geanalyseerd en komt terecht op één centraal verzamelpunt: onze databank. Zo bewaakt Lareb de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins in heel Nederland.

6 thoughts on “Oorsuizen en duizeligheid bijwerkingen van het Janssen vaccin

 1. J.C

  En hoe kom je er van af ? 20 mei atrazeneca gehad. Nu nog oorsuizingen

 2. Astrid

  Ik ook, 8 mei, nu verschrikkelijk oorsuizingen en 2 maand enorme hoofdpijn gehad
  Zelfs voor naar neuroloog doorverwezen
  Niet normaal deze bijwerkingen
  Nu as dinsdag kno arts voor oorsuizingen
  Had ik maar geen Astra zenica geaccepteerd

 3. Maud

  22 mei 1ste pfizer gehad. 2 dagen daarna begon de hoofdpijn en oorsuizen. De hoofdpijn verdween na ongeveer 9 weken. Oorsuizen niet, dus nu nog steeds dag en nacht aanwezig. Ik ga acupunctuur proberen om er van af te komen.

 4. Josta

  Oorsuizen na tweede pfizer vaccinatie nu nog steeds aanwezig.
  Corona gedad op 3 dec 2020
  Vacinaties juni augustus

 5. Paul

  Hier ook nog steeds last van oorsuizen en hoofdpijn. Al bij KNO arts geweest en nu doorverwezen naar oorarts.
  Heb op 29 mei 2021 mijn 2 pfizer Moderna vaccinatie gehad en daarna, ongeveer 1 maand later begonnen de bovenstaande klachten toe te nemen. Tevens mijn INR waarde compleet van slag (dikte vh bloed).
  Dit ivm 2x longembolie in verleden al jaren aan de bloedverdunners. Deze waarde moet tussen de 2 en 3 zitten, maar mijn waarde zat na vaccinatie op 4,2. Veel te hoog dus!
  Dat heeft 1,5 maand geduurd om deze bloedwaarde weer op normaal niveau te krijgen.
  Kortom……………………………smerig, vies, spul deze vaccinaties!!!!!!!!
  Bij mij komt er absuluut geen 3e of 4e meer bij, ben er helemaal klaar mee, rotzooi is het!

 6. Hans van de velde

  15 september 2021 jansen vaccin gehad(had hier al spijt van voor dat ik de prik nam) vanaf 20 september 2021 oorsuizen aan beiden kanten, met name links die is het ergst!
  Voor mij nooit meer die corona vaccinatie! Ook geen 3e of 4e!
  Ik zou ook niet weten of ik hier iets aan kan doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *