Ook vaccinatie voor jonge kinderen

Minister Klink heeft besloten dat ook jonge kinderen mogen worden gevaccineerd tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) (Mexicaanse griep). Verder roept hij vrouwen die langer dan 14 weken zwanger zijn op zich te laten vaccineren.

Klink volgt hiermee het advies op van de Gezondheidsraad. Dat advies luidt om kinderen in de leeftijd van 6 maanden tot en met 4 jaar te laten vaccineren. Reden hiervoor is dat jonge kinderen meer kans hebben om griep op te lopen. Daardoor hebben zij relatief meer last van gezondheidsproblemen bij Nieuwe Influenza A (H1N1). Wanneer kinderen uit deze groep complicaties krijgen en in het ziekenhuis beademd moeten worden, kunnen zij blijvende lichamelijke schade oplopen. Klink wil deze groep kinderen zoveel mogelijk beschermen door hen vaccinatie aan te bieden. Juist voor deze kinderen biedt vaccinatie meer voordelen voor hun gezondheid dan de nadelen van eventuele bijwerkingen.

De vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A is niet verplicht. GGD’en zullen de vaccinatie voor kinderen geboren na 23 november 2004 en vóór 23 mei 2009 uitvoeren vanaf 23 november.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *