OneMed verstevigt positie in Nederland met overname Lensvelt Medical

By | 15/04/2016

Het Zweedse concern OneMed breidt met de overname van Lensvelt Medical verder uit in Nederland. Vorig jaar betrad OneMed de Nederlandse markt door de overname van het familiebedrijf Bosman Medische Hulpmiddelen met een omzet van ruim €55 miljoen euro en 200 medewerkers. De integratie van Bosman in de OneMed groep is zeer succesvol verlopen. De overname van Lensvelt, met een omzet van €13 miljoen en 40 medewerkers, is een logische vervolgstap binnen de strategie om de positie van OneMed in Europa verder te versterken.

Overname bundelt krachten en biedt groeikansen
“De overname van Lensvelt past volledig bij onze groeiambities in Nederland. Door het bundelen van onze krachten kunnen we onze klanten nog beter bedienen en ons marktaandeel uitbouwen”, aldus Pieter-Jan Jongeling, managing director OneMed Nederland/ Bosman. “Bovendien brengt de overname ook nieuwe groeikansen met zich mee, zoals bijvoorbeeld samenwerking met verpleeghuizen en met apothekers op het gebied van hulpmiddelen.”

De overname is aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) ter beoordeling voorgelegd. Afronding van de overname volgt nadat goedkeuring is verkregen.

Over OneMed
OneMed is een toonaangevende Europese distributeur van medische hulpmiddelen en zorggerelateerde diensten. We zijn met ruim 700 medewerkers actief in 12 landen en realiseren een jaarlijkse omzet van €400 miljoen. OneMed werkt samen in de zorgketen aan gezondheidswinst voor patiënten terwijl we de dagelijkse praktijk van zorgverleners makkelijker maken en zorgkosten reduceren. OneMed neemt maatschappelijk verantwoord ondernemen zeer serieus door te investeren in thema’s als preventieve zorg, dataveiligheid en privacy, milieuvriendelijke producten en eerlijke arbeid.

Over Lensvelt
Lensvelt Medical is specialist in medische hulpmiddelen en levert producten op het gebied van diabetes, incontinentie, medische voeding, wond- en stomazorg aan cliënten thuis, apotheken, zorginstellingen en thuiszorgorganisaties. Naast Lensvelt Medical is ook Nedpharma, een internationaal georiënteerde groothandel, onderdeel van de overname. Lensvelt realiseert een omzet van ruim €13 miljoen en er werken 40 mensen.

Author: Bosman

Bosman Medische Hulpmiddelen is specialist als het gaat om de verzorging en toepassing van hulpmiddelen op het gebied van diabetes-, stoma-, continentie- en wondzorg. Door innovatie, intensieve samenwerking met de markt en betrokken ondernemende mensen wil Bosman de kwaliteit van zorg voor haar patiëntgroepen duurzaam verbeteren en tevens de daarmee gepaard gaande zorgkosten beheersbaar maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *