Onderzoek griep- en pneumokokkenvaccins

By | 29/11/2022

Momenteel worden de jaarlijkse griep- en pneumokokkenvaccinaties gegeven. Bij Bijwerkingencentrum Lareb kunnen bijwerkingen na deze vaccinaties gemeld worden. Daarnaast doet Lareb elk jaar ook aanvullend onderzoek naar bijwerkingen van het griep – en pneumokokkenvaccin. U kunt zich aanmelden voor dit onderzoek.

Bijwerkingen

Met dit vragenlijstonderzoek wordt informatie verzameld over het optreden van bijwerkingen en het beloop hiervan. Door het monitoren van het optreden van eventuele klachten kunnen we mensen in de toekomst beter informeren over de bijwerkingen na de griepprik of de pneumokokkenvaccinatie. 

Wie kan meedoen aan het onderzoek?

Iedereen die de griepvaccinatie of pneumokokkenvaccinatie krijgt of net gehad heeft kan zich tot en met zes dagen na vaccinatie aanmelden voor dit onderzoek. Ook als u geen klachten heeft gehad na de vaccinatie kunt u mee doen.

Wat houdt deelname in?

Bij deelname ontvangt u vier keer een online vragenlijst, verspreid over een periode van 30 dagen. De vragen gaan over uw gezondheid, het optreden van eventuele klachten na de griepvaccinatie en/of pneumokokkenvaccinatie en hoe lang de klachten duren.

Doe mee en meld u aan!

Kijk voor meer informatie of om u aan te melden op www.vaccinmonitor.nl.

Author: Lareb

Lareb, het Nederlands Bijwerkingencentrum, is het Nederlandse kenniscentrum op het gebied van geneesmiddelenveiligheid. Elke melding van een bijwerking van een geneesmiddel of vaccin wordt zorgvuldig geanalyseerd en komt terecht op één centraal verzamelpunt: onze databank. Zo bewaakt Lareb de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins in heel Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *