Onderzoek ervaringen met medicinale cannabis

By | 03/03/2021

Vanaf 1 maart 2021 kunnen patiënten die medicinale cannabis gebruiken meedoen aan een onderzoek.

Gebruik medicinale cannabis

Bijwerkingencentrum Lareb en Bureau Medicinale Cannabis (BMC) starten een onderzoek naar het gebruik van medicinale cannabis.

Bij dit onderzoek krijgen patiënten vier vragenlijsten over een periode van een jaar. De vragen gaan over ervaringen met medicinale cannabis, het optreden van mogelijke bijwerkingen en waarvoor medicinale cannabis gebruikt wordt.

Bijwerkingen

Met dit onderzoek willen wij meer inzicht krijgen in welke bijwerkingen optreden, hoe vaak ze optreden en wat het beloop is. Ook als u geen klachten heeft, kunt u meedoen.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden als u medicinale cannabis gebruikt (dit is cannabis op recept van een arts). Aanmelden kan via www.mijnmedcannabis.nl. Daar vindt u ook meer informatie over dit onderzoek.  

Author: Lareb

Lareb, het Nederlands Bijwerkingencentrum, is het Nederlandse kenniscentrum op het gebied van geneesmiddelenveiligheid. Elke melding van een bijwerking van een geneesmiddel of vaccin wordt zorgvuldig geanalyseerd en komt terecht op één centraal verzamelpunt: onze databank. Zo bewaakt Lareb de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins in heel Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *