OctoPlus opent nieuwe GMP productiefaciliteit

Het Nederlandse biofarmaceutische bedrijf OctoPlus N.V. (Euronext: OCTO) (“OctoPlus” of de “Onderneming”) maakt vandaag bekend dat het is gestart met farmaceutische productie in zijn nieuwe productiefaciliteit in Leiden. De fabriek heeft een licentie ontvangen van de Nederlandse autoriteiten voor de vervaardiging van farmaceutische producten volgens internationale GMP (Good Manufacturing Practice) richtlijnen en de eerste succesvolle productie heeft plaatsgevonden.

De uitbreiding van het hoofdkantoor van OctoPlus startte in november 2006. Het nieuwe gebouw bestaat uit kantoren, laboratoria en een GMP productiefaciliteit waar farmaceutische eindproducten worden gemaakt voor klanten van OctoPlus. De uitbreiding van de productiecapaciteit was nodig om aan de groeiende vraag van klanten te kunnen voldoen. Met de uitbreiding is de productiecapaciteit van OctoPlus meer dan verdubbeld. De Onderneming heeft nu capaciteit voor productie van materiaal voor klinische studies in Fase I, II en III en zelfs voor kleinschalige commerciële productie van medicijnen die met een injectie worden toegediend en andere complexe formuleringen.

Simon Sturge, CEO van OctoPlus: “Wij zijn erg trots dat de uitbreiding van onze productiefaciliteit naast ons hoofdkantoor in Leiden officieel is goedgekeurd door de Nederlandse autoriteiten. Wij zijn nu gestart met de productie van farmaceutische producten in een volledig gecertificeerde fabriek.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *