Novo Nordisk eerste plaats in onderzoek Great Place to Work

By | 25/03/2015

Great Place to Work

Dinsdagavond 24 maart 2015 onthulde Great Place to Work® Nederland de ‘Best Workplaces van 2015’ tijdens hun jaarlijkse event in Amsterdam. Novo Nordisk won in de categorie Large & Multinational companies.

Great Place to Work®
De lijst is samengesteld op basis van onderzoek naar de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties, waarbij zowel de inbreng van werknemers als een evaluatie van het werkgeversbeleid worden gebruikt om de uiteindelijke ranking te bepalen.

Novo Nordisk
Novo Nordisk is een farmaceutisch bedrijf dat voornamelijk actief is op het gebied van diabetes. Het bedrijf gooide vorig jaar al hoge ogen met een derde plaats in dezelfde categorie. Volgens Sanne Groenemeijer, Algemeen Directeur bij Novo Nordisk, komt dat door de manier waarop medewerkers persoonlijk betrokken zijn bij de missie van het bedrijf om de toekomst van diabetes te veranderen: “Veel van onze medewerkers weten uit eigen ervaring hoe het is om met diabetes te leven. Bovendien dragen we naar onze medewerkers dezelfde boodschap uit als naar de buitenwereld, door ze te stimuleren om een gezonde levensstijl aan te nemen. Door ons speciale ‘Novo Health’-programma geven we ze ook de mogelijkheid om dit daadwerkelijk uit te voeren.”

Voorbeeldfunctie
Deze eerste plaats toont de waardering van de werknemers voor het beleid van Novo Nordisk en is dan ook een resultaat om trots op te zijn, beaamt ook Erik van Riet, directeur Great Place to Work® Nederland: “De organisaties die op de lijst van Best Workplaces staan, hebben werkomgevingen ontwikkeld waar vertrouwen, trots en plezier centraal staan. Tevens vervul je een voorbeeldfunctie ten aanzien andere organisaties. Niet iedere organisatie behaalt de lijst in verband met strikte criteria.”

Meer informatie
Wat maakt Novo Nordisk een GREAT WORKPLACE?
Volledige lijst van Best Workplaces 2015

Author: Novo Nordisk

Novo Nordisk is een wereldwijd farmaceutisch bedrijf met ruim 90 jaar ervaring op het gebied van diabeteszorg. Het bedrijf heeft een groot aanbod van innovatieve geneesmiddelen, geavanceerde toedieningssystemen en diensten om de zorg en behandeling van mensen met diabetes te optimaliseren. Bovendien is Novo Nordisk toonaangevend op het gebied van stollingsstoornissen, groeihormoontherapie en hormonale substitutietherapie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Denemarken en wereldwijd heeft het bedrijf zo’n 41.900 medewerkers in 75 landen. In Nederland is Novo Nordisk B.V. gevestigd in Alphen aan den Rijn en heeft het bedrijf ongeveer 130 medewerkers in dienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *