Novo Nordisk benoemt Sanne Groenemeijer tot General Manager Nederland

Novo Nordisk heeft Sanne Groenemeijer per 1 januari 2013 benoemd tot General Manager van Novo Nordisk B.V. in Nederland. Hij volgt hiermee Erik Lommerde op, die vanaf deze datum de functie van Vice President Novo Nordisk Spanje & Portugal gaat vervullen. Voorafgaand aan zijn benoeming tot General Manager was Sanne Sales Director Diabetes Care bij Novo Nordisk B.V.

“Sanne beschikt niet alleen over sterke leiderschapskwaliteiten en een brede kennis van de markt, maar hij heeft ook een sterke focus op en grote betrokkenheid bij de visie van Novo Nordisk, die we hebben vormgegeven in ons Changing Diabetes-programma”, aldus Michael Gøtzsche, Regional Vice President Northern & Central Europe bij Novo Nordisk. “We zijn er dan ook van overtuigd dat hij een belangrijke bijdrage zal leveren aan de verwezenlijking van onze missie, namelijk het veranderen van de toekomst van diabetes en het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met diabetes.”

Voordat Sanne in maart 2010 bij Novo Nordisk in dienst kwam, bekleedde hij gedurende 10 jaar verschillende functies bij andere farmaceutische bedrijven. Hierdoor heeft hij veel kennis van de farmaceutische branche. Daarnaast heeft Sanne zelf diabetes type 1. Hij gebruikt zijn eigen ervaring met diabetes in zijn werk. “Als grote speler binnen de diabeteszorg, zullen wij ons hard blijven maken voor de belangen van mensen met diabetes op het gebied van optimale zorg en toegang tot innovatieve behandeling.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *