Novo Nordisk benoemt Sanne Groenemeijer als sales directeur

Sanne Groenemeijer (1971) is onlangs gestart bij Novo Nordisk B.V. als sales directeur. In deze functie maakt hij deel uit van het management team en geeft hij direct en indirect leiding aan een team van ongeveer 70 medewerkers. Sanne is verantwoordelijk voor alle verkoopactiviteiten in Nederland. Daarnaast levert hij als sales directeur een actieve bijdrage aan het Changing Diabetes programma van Novo Nordisk. Dit programma heeft als doel om het leven van mensen met diabetes te verbeteren en de toekomst van diabetes te veranderen.

Bijzonder is dat Sanne zelf diabetes type 1 heeft. Nu, tien jaar na de diagnose, gebruikt hij zijn eigen ervaring met diabetes dus ook in zijn werk. Sanne Groenemeijer, sales directeur Novo Nordisk B.V.: “Ik vind Novo Nordisk een schitterend bedrijf dat echt de balans heeft gevonden tussen de economische factor en de mens waar het om gaat.”

Sanne startte zijn carrière als verpleegkundige in het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam. Na de diagnose diabetes type 1 werd hem, mede door de onregelmatige en nachtdiensten, duidelijk dat een carrièreswitch noodzakelijk was. Sanne startte bij Novartis als artsenbezoeker. Door zijn ervaring in de zorg bleek hij toen al een goede gesprekspartner. Vervolgens vervulde hij verschillende sales- en marketingfuncties.

Lees in het profiel van Sanne Groenemeijer hoe hij zijn eigen diabeteservaring gebruikt in zijn dagelijkse werk: www.werkenbijnovonordisk.nl en www.changingdiabetes.nl/sanne.

Over Changing Diabetes
Novo Nordisk beschouwt het als haar missie om de toekomst van diabetes te veranderen. Om dit vorm te geven, heeft de organisatie het ‘Changing Diabetes’-programma ontwikkeld. Dit programma omvat diverse nationale en internationale initiatieven, die zich richten op communicatie met en voorlichting van mensen met diabetes, familie, vrienden, docenten, politici, artsen, zorgverzekeraars en andere betrokkenen. Met Changing Diabetes wil Novo Nordisk bereiken dat de behandeling van de ziekte, de diabeteszorg, de wijze waarop de maatschappij met de ziekte omgaat en de toekomst van diabetes veranderen en verbeteren. Meer informatie op: www.changingdiabetes.nl.

Over Novo Nordisk
Novo Nordisk is een wereldwijd farmaceutisch bedrijf met 87 jaar ervaring op het gebied van diabeteszorg. Het bedrijf heeft een groot aanbod van innovatieve geneesmiddelen, geavanceerde toedieningssystemen en diensten om de zorg en behandeling van mensen met diabetes te optimaliseren. Bovendien is Novo Nordisk toonaangevend op het gebied van stollingsstoornissen, groeihormoontherapie en hormonale substitutietherapie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Denemarken. Novo Nordisk heeft meer dan 29.300 medewerkers in dienst in 76 landen en brengt haar producten op de markt in 179 landen. B-aandelen van Novo Nordisk zijn genoteerd aan de NASDAQ OMX Kopenhagen onder het symbool Novo-B. ADR’s van Novo Nordisk zijn genoteerd aan de New York Stock Exchange onder het symbool ‘NVO’. Novo Nordisk B.V. is gevestigd in Alphen aan den Rijn en heeft zo’n 150 medewerkers. Novo Nordisk neemt dit jaar de 5e plek van de Great Place to Work lijst in. Ze behoort daarmee tot de beste werkgevers van Nederland in 2010. Meer informatie op www.novonordisk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *