NMVO webinar over Nationaal Medicijnen Verificatie Systeem

Op 30 juni 2020 om 15:00-16:30 is de volgende NMVO webinar, waarin wij u een nieuwe update zullen geven over NMVO en het NMVS.

Daarnaast zal ruim de tijd worden gereserveerd om voor u als belanghebbende bij FMD vragen te stellen. De bijeenkomst zal wederom plaatsvinden in de Microsoft Teams omgeving.

Aanmelden

Indien u zich wilt aanmelden voor deze bijeenkomst, kan dat door een mail te sturen naar p.dales@nmvo.nl. Gelieve hierbij uw naam en organisatie te vermelden. Er geldt een maximum van 2 personen per organisatie. 

Meer informatie

Author: Nationale Medicijnen Verificatie Organisatie

De NMVO is opgericht om in Nederland de introductie van het Nationaal Medicijnen Verificatie Systeem (NMVS) te begeleiden. Dit systeem is met ingang van februari 2019 wettelijk verplicht in alle EU-landen. Het moet voorkomen dat vervalste medicijnen in het reguliere distributiekanaal terecht komen. Echte en vervalste geneesmiddelen zijn lastig van elkaar te onderscheiden. Bij vervalste geneesmiddelen is niet na te gaan hoe ze zijn geproduceerd, waar ze vandaan komen en of ze wel (de juiste) werkzame stoffen bevatten. Dat kan (gezondheids)problemen opleveren voor patiënten. De NMVO zorgt voor de uitvoering van de NMVS, zodat patiënten zoveel mogelijk worden beschermd tegen het onwetend aanschaffen van vervalste geneesmiddelen in het reguliere distributiekanaal. De stichting Nationale Medicijnen Verificatie Organisatie (NMVO) is opgericht in augustus 2016. De NMVO is een initiatief van en een samenwerkingsverband tussen de belangrijkste vertegenwoordigers van geneesmiddelenfabrikanten, -distributeurs en apothekers in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *