Nieuwe start Apotheekwerk.nl

Op 5 oktober 2009 start het mobiliteitscentrum voor de apotheekbranche op Apotheekwerk.nl. Initiatiefnemers zijn sociale partijen: KNMP, ASKA, FNV Bondgenoten en CNV Publieke Zaak.

Met Apotheekwerk willen werkgevers en werknemers zich gezamenlijk op landelijk niveau inspannen voor het behoud van de medewerkers binnen de branche. Momenteel bevindt de apotheekbranche zich in slecht weer. Veel apotheken draaien rode cijfers. Apotheekketens kondigen ontslagen aan. Met het realiseren van een mobiliteitscentrum voor de branche openbare apotheken, streven we naar behoud van kennis, vakmanschap en capaciteit voor de branche. Apotheekwerk is er niet alleen voor ontslagen medewerkers, álle medewerkers van de apotheekbranche kunnen ervan gebruik maken.

Persoonlijke adviseurs
Het realiseren van een mobiliteitscentrum specifiek voor de apotheekbranche is uniek. Apotheekwerk wordt niet alleen een online mobiliteitscentrum. Er zijn ook adviseurs aan verbonden die bemiddelen tussen werkgever en werknemer en die daarbij gebruik kunnen maken van een ruim instrumentarium. Waar nodig krijgen de te bemiddelen werknemers aanvullende scholing om de perfecte fit met een nieuwe werkgever te bewerkstelligen. Tevens selecteert de adviseur kandidaten voor de werkgever die een vacature heeft aangemeld bij Apotheekwerk. Binnen vijf werkdagen krijgt deze werkgever maximaal drie cv’s aangereikt. Ook bevat Apotheekwerk tips en trucs voor het werving- en selectieproces van de werkgever. Alles verloopt via persoonlijke en digitale dienstverlening.

Kijk vanaf 5 oktober op het vernieuwde www.apotheekwerk.nl!

3 thoughts on “Nieuwe start Apotheekwerk.nl

 1. Drs.QHWJ van Loon

  Een hoopvol initiatief want Ik schreeuw om gediplomeerde assistenten!

  Q.van Loon
  apotheek Princenhage
  Breda

 2. Jaap

  Mijn inschatting is dat je ze binnenkort of niet meer nodig hebt, of meer kunt krijgen dan je lief is…

 3. A Jansen

  Het WMG tarief gaat dus zeker niet omhoog gezien deze inspanning van de KNMP, ASKA, CNV en FNV. Dit in het belang van de werknemers van apotheekwerk. Die krijgen anders geen werk.

  Omgekeerde wereld. ASKA en KNMP werken eendrachtig samen om een koude sanering door te drukken en CNV en FNV gaan daar in mee.

  Duidelijk is nu ook dat de KNMP alle rechtszaken nu en in de toekomst heeft stopgezet. Met instemming van de overige koepels in dit land.

  400 tot 600 apotheken zullen hun deuren moeten sluiten. Dat was de taakstelling opgelegd aan de NZa.

  De KNMP heeft er blijkbaar mee ingestemd. De politieke oplossing die Gerlach en Jan zo graag wilden hebben.

  7 oktober kunnen de leden van de KNMP blijk geven van hun tevredenheid over dit beleid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *