Nieuwe FTO-module anticonceptie

De FTO-module Hormonale anticonceptie van het Instituut voor verantwoord medicijngebruik (IVM) is herzien naar aanleiding van alle ophef begin 2013 over het tromboserisico van hormonale anticonceptiva.

Vorig jaar startten nog steeds 14% van de nieuwe gebruiksters met een van de nieuwere anticonceptiva (cijfers SFK). De module biedt handvatten om met prescriptiecijfers voor uw FTO-groep inzichtelijk te maken met welk anticonceptivum nieuwe gebruiksters starten.

Volgens de standaard Anticonceptie, waarop de FTO-module is gebaseerd, is het niet nodig om vrouwen die een nieuwe generatie anticonceptivum gebruiken, om te zetten. Daarvoor is het risico te laag: 5 tot 12 vrouwen per 10.000 gebruiksters per gebruiksjaar. Tenzij een vrouw dat graag zelf wil, of na een bevalling weer start met anticonceptie.

Downloaden: De FTO-module Hormonale anticonceptie.

Author: Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik heeft een breed pakket van producten en diensten voor zorginstellingen, zorgverleners, zorgverzekeraars en bedrijven, overheden, patiënten-, belangen-, en beroepsorganisaties. Producten en diensten waarmee we onze missie proberen te volbrengen: zorgen voor een goed, veilig, en betaalbaar medicijngebruik in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *