Nieuw: FTO-module Pijn

Naar aanleiding van de nieuwe NHG-Standaard Pijn is de FTO-module Pijn van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) verschenen. Deze module gaat over het medicamenteuze beleid bij pijn in de acute fase en de behandeling van volwassenen met chronische en neuropathische pijn.

Zoals gebruikelijk zijn in de FTO-module een kennistoets en casuïstiek opgenomen en besteedt de module aandacht aan het eigen beleid en het maken van afspraken in het FTO over het te volgen beleid. De inhoud van de module is grotendeels gebaseerd op de NHG-Standaard Pijn 2015.

Voor de behandeling van pijn in de palliatieve fase is een nieuwe multidisciplinaire richtlijn ‘Pijn bij kanker’ in ontwikkeling. Op basis daarvan zal het IVM ook de huidige FTO-module ‘Terminale pijnbestrijding’ herzien. De herziene versie is naar verwachting aan het eind van dit najaar op www.medicijngebruik.nl te downloaden.

Author: Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik heeft een breed pakket van producten en diensten voor zorginstellingen, zorgverleners, zorgverzekeraars en bedrijven, overheden, patiënten-, belangen-, en beroepsorganisaties. Producten en diensten waarmee we onze missie proberen te volbrengen: zorgen voor een goed, veilig, en betaalbaar medicijngebruik in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *