NFZ viert 10-jarig jubileum

De Nederlandse Farmaceutische Zorggroep (NFZ) bestaat deze maand 10 jaar. NFZ werd opgericht om afspraken te maken tussen apotheken en zorgverzekeraars. Dit naar aanleiding van de introductie van de vrije prijzen voor geneesmiddelen en farmaceutische zorg op 1 januari 2012.

Sinds die tijd verzorgt NFZ een brugfunctie tussen de apotheek en de zorgverzekeraar. Met bijna 600 aangesloten apothekers is NFZ de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in de farmacie.

Nederlandse Farmaceutische Zorggroep

NFZ maakt zich sterk voor een optimale positie van de apotheker in de eerstelijnszorg. De organisatie is begonnen als contracteringspartner voor zorgverzekeraars en apothekers.

In de afgelopen periode heeft NFZ zich ontwikkeld als kennisorganisatie binnen de farmacie en biedt het een breed pakket aan ondersteunende diensten voor aangesloten apothekers.

Kennis en expertise

De komende jaren zal NFZ zich naast het contracteren en ondersteunen mede richten op het delen van kennis en expertise. De organisatie analyseert verkregen data en biedt de apotheken hiermee passende informatie voor het nemen van strategische en beleidskeuzes. Op deze manier zijn apotheken beter in staat om hun rol in de eerstelijnszorg te verbeteren.

Author: Nederlandse Farmaceutische Zorggroep

Nederlandse Farmaceutische Zorggroep (NFZ) is een vooraanstaande organisatie binnen farmaceutisch Nederland. NFZ is betrokken bij besluitvorming rond contractering- en vergoedingsissues en verbindt de wederzijdse belangen van zorgaanbieders en zorgverzekeraars. NFZ sluit overeenkomsten met zorgverzekeraars waarin zorgaanbieders kunnen participeren. Tevens ondersteunt NFZ aangesloten apotheken met de uitvoering van beleid en contracteringszaken. NFZ is een expertisecentrum binnen de farmacie die haar data inzet voor het bieden van passende informatie om de apotheker een optimale positie te geven binnen de eerstelijnszorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *