Nefarma: zorgen over innovatieklimaat

Nefarma maakt zich grote zorgen over de houding van de politiek ten aanzien van het innovatieklimaat in ons land. Alleen een actieve houding kan ervoor zorgen dat Nederland internationaal goed op de kaart blijft staan. Bij het kabinet wordt zo’n houding gemist.Die boodschap is afgelopen weken uitgedragen in gesprekken met ministeries en de politiek.

Een goed klimaat voor innovatie en onderzoek is altijd belangrijk, maar dat geldt des te meer in tijden van fusies en reorganisaties binnen de farmaceutische sector, beklemtoont Nefarma. Bij besluitvormingen op hoofdkantoren wordt Nederland vergeleken met andere landen in Europa. Bijvoorbeeld Frankrijk is veel alerter in het zichzelf presenteren als aantrekkelijk vestigingsland, waarbij die boodschap wordt uitgedragen op het hoogste niveau, dat van de president.

Nefarma vindt dat premier Balkenende zich meer moet profileren op dit vlak en aandacht moet schenken aan het innovatieklimaat in ons land. In Nederland werken zo’n 16.000 mensen bij de innoverende farmaceutische bedrijven. Het als gevolg van fusiebesprekingen wegvallen of inkrimpen van vestigingen in ons land moet worden voorkomen en vergt een actieve opstelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *