Nefarma vraagt om aandacht voor regels sponsoring

Nefarma heeft bij de organisaties van artsen, apothekers, ziekenhuizen en verpleegkundigen de regels over financiële ondersteuning van evenementen opnieuw onder de aandacht gebracht. Nog altijd zijn er (groepen) artsen die bedrijven vragen bijeenkomsten en evenementen te sponsoren, zich niet realiserend dat hun verzoek in strijd is met de regels.

In een brief heeft Nefarma de betrokken organisaties gevraagd hun leden nogmaals te attenderen op de regels. Bedrijven die zijn aangesloten bij Nefarma hebben zichzelf namelijk beperkingen opgelegd die verder gaan dan de regels van de Stichting Code Geneesmiddelenreclame (CGR).

De problematiek spitst zich toe op wetenschappelijke bijeenkomsten waarbij een nevenprogramma wordt georganiseerd voor partners van beroepsbeoefenaren. Zelfs als deelnemers aan een dergelijk partnerprogramma de kosten voor eigen rekening nemen, is het leden van Nefarma niet toegestaan de bijeenkomst te sponsoren, ook niet uitsluitend het wetenschappelijk deel ervan.

Nefarma heeft voor deze strikte gedragslijn gekozen omdat dergelijke bijeenkomsten gemakkelijk aanleiding kunnen zijn voor negatieve beeldvorming bij derden, aldus de brief.
Het afwijzen van sponsorverzoeken is dus geen beoordeling van het inhoudelijk gedeelte van de bijeenkomst, onderstreept Nefarma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *