MSD rondt ook in Nederland splitsing Organon af

By | 03/06/2021

Geneesmiddelenbedrijf MSD heeft de vorig jaar aangekondigde wereldwijde splitsing van Organon ook in Nederland afgerond. Vanaf donderdag 3 juni opereren MSD en Organon beide als zelfstandige beursgenoteerde bedrijven.

MSD

MSD besloot in 2020 een gedeelte van haar wereldwijde activiteiten af te splitsen zodat twee onafhankelijke en toekomstbestendige bedrijven ontstaan. Hierdoor kan MSD zich nog meer focussen op haar missie: het redden en verbeteren van levens door innovatieve geneesmiddelen en vaccins. MSD is actief voor zowel mens als dier. Organon gaat zich volledig richten op vrouwengezondheid.

Organon

“Het neerzetten van Organon is een spannende tijd geweest voor ons allemaal bij MSD. Het is één jaar geleden dat ons bedrijf de beslissing nam om patiënten beter van dienst te kunnen zijn door twee succesvolle bedrijven neer te zetten met hun eigen specifieke focus. We hebben er hard aan gewerkt het nieuwe bedrijf op te zetten en kijken ernaar uit om te zien dat onze voormalige collega’s een nieuw succesvol bedrijf inrichten en een erkend en gewaardeerd merk nieuw leven inblazen”, aldus Ben Lucas, managing director van MSD Nederland.

“Het is een historische dag vandaag, voor MSD, voor Organon, en voor Nederland. We wensen al onze collega’s bij Organon veel succes en een mooie toekomst!

Geneesmiddelenbedrijf

Veel collega’s van MSD zijn inmiddels bij Organon in Nederland aan de slag. Organon biedt in Nederland werkgelegenheid aan 1.200 mensen. Met bijna 4.500 medewerkers in Haarlem, Oss, Boxmeer en De Bilt blijft MSD het grootste geneesmiddelenbedrijf van Nederland.

Vacatures

Daarnaast heeft MSD momenteel 225 vacatures open staan. Bekijk ze hier:

Author: MSD

Al meer dan een eeuw is MSD, als grootste geneesmiddelenbedrijf in Nederland, actief betrokken bij gezondheid voor mensen én dieren. Met onze geneesmiddelen, vaccins, biologische therapieën, producten en diensten werken we mee aan een gezonde wereld. MSD loopt voorop in het onderzoek om de preventie en behandeling te verbeteren van ziekten die onze wereld bedreigen, zoals kanker, diabetes, hart- en vaatziekten, nieuwe dierziekten, de ziekte van Alzheimer en infectieziekten zoals HIV en ebola. We bieden innovatieve behandelingen voor een betere gezondheid van mensen en dieren in meer dan 140 landen. We zijn actief betrokken bij een betere toegang tot gezondheidszorg. Dat doen we met uitgebreid beleid, programma’s en samenwerkingsverbanden. We bedenken slimme oplossingen om geneesmiddelen optimaal in te zetten. En we zoeken naar nieuwe behandelingen voor ziektes waar nog geen antwoord op is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *