Ministerie VWS werkt aan subsidieregeling voor zorgverleners met post COVID klachten

By | 01/03/2022

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) werkt aan een subsidieregeling voor zorgwerkgevers om medewerkers die twee jaar na hun COVID-19-besmetting nog steeds klachten hebben langer in dienst te houden.

Dat schrijft minister Helder (Langdurige Zorg en Sport) in een brief aan de Tweede Kamer. De regeling zal een gedeeltelijke dekking bieden voor kosten die zijn gemoeid met het herstel en re-integratie van de werknemer.

Subsidieregeling

De subsidieregeling zal zich richten op werknemers die in het begin van de pandemie (maart 2020 – december 2020) langdurig ziek zijn geworden. Na twee jaar loondoorbetaling bij ziekte valt in principe de loondoorbetaling bij ziekte weg. Met deze ondersteuning kunnen werkgevers een langdurig zieke zorgmedewerker nog minimaal zes maanden langer in dienst houden, zodat hij of zij kan werken aan herstel en re-integratie. Daarmee wordt ontslag en een lager inkomen uit een uitkering uitgesteld of voorkomen.

Werkgevers

Vooruitlopend op de publicatie van deze subsidieregeling doet minister Helder een beroep op zorgwerkgevers om alvast met – na een doorgemaakte COVID-besmetting – langdurige zieke werknemers in gesprek te gaan.

Onderwerp van gesprek tussen werkgever en werknemer zou zijn welke mogelijkheden zij zien om met behulp van deze regeling voor de zorg te blijven werken.

Meer informatie

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *