Ministerie VWS in gesprek met KNMP over rol apothekers bij vaccineren

By | 07/12/2020

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is in gesprek met de KNMP over de rol van apothekers bij de komende COVID-19-vaccinatie. Daarover informeert het kabinet de Tweede Kamer in antwoord op vragen van het Kamerlid Dik-Faber (ChristenUnie). Zij vroeg tijdens de VWS-begrotingsbehandeling naar een vaccinatiebevoegdheid voor apothekers.

Uit de beantwoording blijkt dat het ministerie van VWS momenteel vooral kansen ziet in het betrekken van apothekers bij de voorlichting over de COVID-19-vaccinatie. Vooralsnog krijgen apothekers geen rol bij de toediening daarvan.

Uit de beantwoording blijkt verder dat het kabinet blij is met de hulp die apothekers kunnen aanbieden aan huisartsen bij de COVID-19-vaccinatie. Daarbij wordt wel aangegeven dat de behoefte aan hulp bij huisartsen kan variƫren. De nadruk in de gesprekken die het ministerie voert met onder meer de KNMP ligt in de komende weken vooral op de rol van apothekers in de communicatie over het vaccineren.

Volgende week vindt een nieuw debat in de Tweede Kamer plaats over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Daarin zal de verdere invulling van het vaccinatieproces worden besproken. 

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *