Minister onderstreept belang apotheekbereidingen

By | 15/11/2017

Minister Bruins (Medische Zorg) onderstreept het belang van apotheekbereidingen en medicijnen op maat. Hij ziet onder meer kansen voor bereidingen bij ‘gekaapte’ geneesmiddelen. Zijn verwachting is dat de behoefte aan apothekersbereidingen voor kleine aantallen of unieke patiënten zal toenemen. Dit stelt Bruins in een brief aan de Tweede Kamer. Hij gaat hierover in gesprek met de KNMP.

In de Kamerbrief wijst de minister op het belang van bereiding op maat van het farmaceutische product. “Daar waar de KNMP een mogelijkheid ziet om met apotheekbereidingen een oplossing te bieden voor de ‘gekaapte’ geneesmiddelen, kunnen ze ook nu al ‒ binnen de regels van de geneesmiddelenwet en de wet- en regelgeving rondom octrooien ‒ hun rol pakken”.

Gekaapte geneesmiddelen zijn bestaande medicijnen die door een nieuwe fabrikant opnieuw op de markt worden gebracht, maar tegen een veel hogere prijs.

De minister zal met de KNMP in gesprek gaan om te kijken welke kansen en bedreigingen er momenteel voor apothekers zijn en wat er volgens hen nodig is om de bereidingen in de toekomst beschikbaar te houden.

Meer informatie
Lees de Kamerbrief van minister Bruins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *