Minister De Jonge dankt apothekers voor snelle hulp bij vaccinatie

By | 03/02/2021
Minister Hugo de Jonge

Minister De Jonge (VWS) spreekt een woord van dank uit aan apothekers voor de ondersteuning bij de COVID-19-vaccinatie. In een Kamerbrief schrijft hij dat zowel ziekenhuis- als openbare apothekers op zeer korte termijn hun hulp hebben aangeboden.

Apothekers werken in verschillende regio’s samen met zorginstellingen bij de ondersteuning van vervoer, ompakken en voorbereiden van de vaccins. “Ik ben blij met het harde werk van alle betrokkenen”, laat de bewindspersoon weten.

Vaccinatieproces

Aangezien het vaccinatieproces aan strikte vervoerseisen en een nauwkeurige voorbereiding moet voldoen, is volgens de minister de hulp ingeroepen van apothekers.

“Ik dank de apothekers dat ze op zeer korte termijn hun hulp hebben aangeboden”, aldus minister De Jonge. Volgens hem is de start van de vaccinatie goed verlopen. “Ondertussen worden in een goed georganiseerd proces bij veel zorginstellingen prikken gezet”.

Apothekers

Apothekers die aan de COVID-19-vaccinaties willen meewerken, kunnen contact opnemen met de GGD in de regio of met de zorginstelling waarmee zij al een samenwerkingsverband hebben. Op de website van de KNMP staat een draaiboek en een lijst met aandachtspunten (in de Q&A, enkel voor leden).

Ervaringen delen

De apothekerskoepel verneemt graag of er ervaringen zijn die afwijkend of aanvullend zijn op de aandachtspunten voor de inzet van openbaar apothekers en het apotheekteam bij coronavaccinaties.

Stuur deze ervaringen naar: coronavirus@knmp.nl.

Meer informatie

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *