Meijlerprijs voor beste scriptie veiligheid geneesmiddelen

Het bestuur van het Nederlands Bijwerkingen Fonds heeft de Leo Meijlerprijs ingesteld. Met deze prijs wil het fonds de aandacht voor geneesmiddelenveiligheid, in het bijzonder het optreden van bijwerkingen, stimuleren.

De prijs wordt in 2010 uitgereikt aan een student geneeskunde, farmacie of gezondheidswetenschappen, die naar het oordeel van het Nederlands Bijwerkingen Fonds in het studiejaar 2009/2010 de beste scriptie of het beste gepubliceerde artikel heeft geschreven op het terrein van de veiligheid van geneesmiddelen.

De prijs is vernoemd naar prof. dr. Leo Meijler, die in 1951 met zijn boek ‘Schadelijke nevenwerkingen van geneesmiddelen’ al aandacht vroeg voor een evenwichtige beoordeling van werking en bijwerkingen van geneesmiddelen.

De prijs, bestaande uit een geldbedrag en een keramiek kunstwerk, zal dit jaar voor de derde keer uitgereikt worden tijdens de Lareb Bijwerkingendag die op 11 november 2010 op de Uithof in Utrecht plaatsvindt.

Studenten die voor de Leo Meijlerprijs 2010 in aanmerking wensen te komen kunnen hun scriptie of artikel voor 1 juni 2010 inzenden aan prof. dr. A.C. van Grootheest, Nederlands Bijwerkingen Fonds, Goudsbloemvallei 7, 5237 MH ‘s-Hertogenbosch of mailen naar info@bijwerkingenfonds.nl.

In 2009 is de prijs uitgereikt aan Jelleke Ouwehand voor haar scriptie ‘Menstruatiestoornissen bij vrouwen met schizofrenie ten gevolge van antipsychotica genduceerde hyperprolactinemie feiten of fictie’. Mevrouw A.J. Ouwehand studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *