Mediq verhuist naar markant pand aan A2

Mediq betrekt vandaag een nieuw markant hoofdkantoor aan de A2, Leidsche Rijn, Utrecht. Het glazen pand oogt open, is modern en goed bereikbaar. Met de verhuizing gaat Mediq deel uitmaken van de Utrechtse Zorgboulevard, waar ook het St. Antonius Ziekenhuis zich zal vestigen.

Mediq heeft in 2005 ING gevraagd een kantoor voor verhuur te ontwikkelen. In 2004 zijn alle toenmalige distributiecentra van Mediq in Nederland gesloten, waaronder dat op de Europalaan, en vervangen door twee nieuwe distributiecentra in Oss en Staphorst. Hierdoor gebruikte Mediq nog maar een derde van de grond op de Europalaan, waar het hoofdkantoor was gevestigd sinds 1964. Dit gebouw is tevens verouderd en Mediq mocht hierin niet meer investeren door een wijziging in de bestemmingsplannen. Mediq is samen met de gemeente op zoek gegaan naar een nieuwe locatie, wederom in Utrecht, waar het bedrijf al sinds 1899 gevestigd is.

Het nieuwe pand is innovatief. Bij de bouw is gebruik gemaakt van milieuvriendelijke materialen en een ingenieus energiebesparend systeem. Zogenaamde ‘aquifers’ pompen in de zomer water uit de bodem om lucht in het gebouw af te koelen. Hierdoor warmt het water op wat vervolgens in de bodem, met behoud van temperatuur, wordt opgeslagen om in de winter het gebouw op te warmen. De licht- en zonwering zorgen ervoor dat het kantoor niet te veel opwarmt. Mediq heeft ook geïnvesteerd in ‘groene’ IT. Mediq bespaart 60% energie in vergelijking met het datacenter in het oude gebouw. Het gebouw voldoet verder aan strenge geluidseisen en dient als geluidswerende muur voor de wijk Leidsche Rijn.

“We zijn trots het nieuwe kantoor te kunnen betrekken”, zegt Marc van Gelder, CEO Mediq. “Het pand en de uitstraling passen bij Mediq: vernieuwing en transparantie in een zorgomgeving. Het open gebouw staat voor samenwerking, niet alleen met elkaar maar ook met andere zorgverleners.”

Het nieuwe adres van Mediq is:
Hertogswetering 159
3543 AS Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *