Mediq zet samen met Philips belangrijke stap in huisartsenzorg

By | 20/11/2014

Huisarts Patient Medische beeldvormingPhilips en Medisch Service Nederland, onderdeel van Mediq, hebben donderdag 20 november 2014 een samenwerkingsovereenkomst bekendgemaakt voor het leveren en onderhouden van een breed portfolio aan echografie-apparatuur aan huisartsenpraktijken.

Huisartsen kunnen met de apparatuur straks zelf veelvoorkomende en laagdrempelige diagnostische onderzoeken uitvoeren en hun patiënten gerichter behandelen of doorverwijzen naar een specialist.

Door de toenemende kwaliteit, flexibiliteit en kosteneffectiviteit speelt echografie een steeds belangrijkere rol in de diagnostiek. Ook het aantal huisartsen dat echografie inzet bij onderzoek neemt toe. Zij kunnen echografie inzetten bij patiëntenonderzoek in de buikstreek zoals maag, lever en darmen.

Philips Medische beeldvorming

Voor Philips betekent de samenwerking dan ook een nieuwe stap in de eerstelijnszorg in Nederland. Medisch Service Nederland is al ruim 20 jaar leverancier van medische verbruiksmiddelen, instrumenten en apparatuur aan onder meer huisartsen en verloskundigen. Samen kunnen de organisaties de groeiende groep huisartsen die gebruik wil maken van echografie in hun praktijk voorzien van professionele dienstverlening met de nieuwste technologieën, onderhoud en training.

“We zien bij huisartsen een toenemende behoefte om medische beeldvorming in te zetten in hun praktijk om zo de kwaliteit en efficiëntie van hun dienstverlening te verhogen in een tijd dat de zorgvraag sterk stijgt en er moet worden gekeken hoe we iedere patiënt nu en in de toekomst kunnen voorzien van gerichte en goede zorg”, stelt Henk Valk, General Manager van Philips Healthcare Benelux. “Met deze samenwerking en de dienstverlening die we hebben ontwikkeld kunnen we huisartsen daarbij nu optimaal ondersteunen.”

Medisch Service Nederland is sinds 2011 onderdeel van Mediq, dat internationaal samenwerkt met zorgprofessionals aan initiatieven om efficiëntie in de zorg te vergroten. “Medisch Service Nederland is al ruim 20 jaar partner van huisartsen. De samenwerking met Philips biedt ons nu de mogelijkheid de bewezen techniek van Philips uit het ziekenhuis ook naar huisartsen te brengen”, zegt Ronald Hoozemans, algemeen directeur van Mediq Medeco en Medisch Service Nederland.

Tijdens het NHG-Congres ‘Dokteren doe je niet alleen’ op vrijdag 21 november 2014 in de RAI in Amsterdam zullen Philips en Medisch Service Nederland diverse handzame echosystemen laten zien.

Author: Philips

Koninklijke Philips N.V. is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *