LNA-apotheker Rik Wagenaar over geneesmiddelvervalsingen

By | 13/06/2016

LNA-apotheker Rik Wagenaar van het laboratorium van de KNMP heeft donderdag 9 juni 2016 in het RTL Nieuws een toelichting op het wereldwijde probleem van geneesmiddelvervalsing. Dit naar aanleiding van de berichtgeving dat de Nederlandse douane de afgelopen anderhalve week 254 pakketten met illegale medicijnen in beslag genomen die mogelijk gevaarlijk zijn. Wagenaar is expert op het gebied van geneesmiddelvervalsingen.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) meldt dat de douane vooral erectiepillen, afslankmiddelen, (anti-)slaapmiddelen, hormonen en antibiotica heeft aangetroffen. De middelen zijn afkomstig uit China, Singapore en India. De actie van de douane maakte deel uit van een internationale operatie in 103 landen. Wereldwijd werden er 330.000 verdachte pakjes geïnspecteerd, waarvan er 170.000 in beslag werden genomen.

In de pakketten zaten bijna 11 miljoen potentieel gevaarlijke illegale medicijnen ter waarde van ruim 51 miljoen euro.

Lees het nieuwsbericht op de RTL website: Douane onderschept honderden pakketjes met illegale medicijnen

Bekijk de uitzending op de RTL website vanaf 18.24 minuten.

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *