Lilly Diabetes introduceert Humalog 200 eenheden/ml KwikPen

By | 16/02/2015

Sinds de introductie van de eerste analoge maaltijdinsuline; Humalog® 100 eenheden/ml in 1996, heeft Lilly verschillende toedieningsvormen van Humalog® geïntroduceerd.

Vanaf 16 februari 2015 brengt Lilly nu Humalog® 200 eenheden/ml KwikPen™ op de markt. Het belangrijkste verschil zit in de insuline sterkte (concentratie), de nieuwe pen bevat totaal 600 eenheden insuline in hetzelfde formaat pen (3ml) in plaats van 300 eenheden. Humalog® 200 heeft dezelfde effectiviteit als Humalog® 100, maar met de helft aan te injecteren volume.

Vergoeding
Humalog® 200 eenheden/ml Kwikpen™ wordt ook volledig vergoed voor de behandeling van volwassen mensen met diabetes type 1 en type 2 en bevordert het gebruikersgemak voor mensen met diabetes.

Humalog® 200 eenheden/ml KwikPen™ is de eerste 200 eenheden/ml maaltijdinsuline die op de markt beschikbaar komt en is bestemd voor patiënten die dagelijks meer dan 20 eenheden snelwerkende insuline nodig hebben. Lilly brengt Humalog® 200 eenheden/ml alleen op de markt in een voorgevulde pen om zo eventuele doseerfouten te voorkomen. De behandelaar en de mensen met diabetes hoeven de doseringen niet om te rekenen. Op het doseervenster van de Kwikpen wordt exact aangegeven hoeveel insuline er wordt geïnjecteerd.

Met de introductie van Humalog® 200 eenheden/ml KwikPen™ hebben mensen met diabetes en beroepsbeoefenaren weer een nieuwe mogelijkheid om de bloedsuikerspiegel te beheersen.

Meer informatie
1-b tekst van Humalog® 200 eenheden/ml Kwikpen™ (PDF)
www.lilly.nl

Author: Eli Lilly

Eli Lilly and Company is een internationaal farmaceutisch bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen die vaak behoren tot de beste of de eerste in hun klasse en die patiënten in staat kunnen stellen om langer, gezonder en actiever te leven. Zo hebben we in de loop der jaren een bijzondere medische expertise kunnen opbouwen o.a. op het gebied van depressie, psychische gezondheid, diabetes, hart- en vaatziekten, oncologie, osteoporose en erectiestoornissen.

3 thoughts on “Lilly Diabetes introduceert Humalog 200 eenheden/ml KwikPen

  1. Wilco

    Zou beter ook als 10 ml flacon geleverd kunnen worden, dan kan de Omnipod daarmee gevuld worden en komen mensen die meer dan 200E per 3 dagen nodig hebben, ook in aanmerking voor deze patchpomp.
    Wel insuline toediening door 2 delen of dit in de pomp mogelijk maken.

  2. Bert Visscher

    De koppeling naar de Kwikpen PDF werkt niet. Zou u dit alstublieft willen herstellen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *