Levering anticonceptiepil weer stabiel

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) beëindigt het advies aan apothekers om maximaal voor drie maanden de anticonceptiepil levonorgestrel/ethinylestradiol 150/30 µg mee te geven. De KNMP ondersteunt het beëindigen van dit advies. De voorzorgsmaatregel was van toepassing tot en met 31 mei 2019.

De anticonceptiepil is weer goed beschikbaar

De levering van de anticonceptiepil (levonorgestrel/ethinylestradiol 150/30 µg) is weer stabiel. De meeste bedrijven die de anticonceptiepil leveren kunnen weer voldoende produceren en aan de vraag voldoen. Twee bedrijven kunnen de pil nog niet leveren, maar dit zal geen invloed hebben op de beschikbaarheid van de anticonceptiepil bij de apotheek.

De leveringsproblemen kwamen volgens de geneesmiddelenbedrijven door een vertraging in de kwaliteitscontrole. Het CBG blijft de beschikbaarheid van de anticonceptiepil monitoren.

Author: College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) beoordeelt en bewaakt de werkzaamheid, risico's en kwaliteit van geneesmiddelen voor mens en dier. Ook beoordeelt het CBG de veiligheid van nieuwe voedingsmiddelen voor de mens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *