Léon Tinke nieuwe algemeen directeur koepelorganisatie apothekers

Het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) heeft vandaag Léon Tinke (40) benoemd tot algemeen directeur van het bureau van de KNMP. In de afgelopen jaren heeft Tinke verschillende managementfuncties binnen de farmacie bekleed.

Naast manager van de Stichting Farmaceutische Kengetallen (SFK) was hij de afgelopen periode als manager Marketing en Publishing aan de KNMP verbonden.

Jan Smits, bestuursvoorzitter bij de KNMP: “Door zijn werkzaamheden in de afgelopen jaren heeft Léon Tinke groot inzicht in de farmaceutische branche en het heersende sentiment. Daarnaast beschikt hij over een zeer uitgebreid netwerk dat in de snel veranderende markt van grote waarde is.”

Léon Tinke: “De ontwikkelingen in de farmacie volgen elkaar in hoog tempo op. Dit biedt kansen en uitdagingen voor apothekers om hun meerwaarde binnen de zorgketen nog meer te laten gelden. Apothekers moeten hierbij kunnen rekenen op een KNMP-organisatie die hen alert ondersteunt in de dagelijkse praktijk en bij de verdere ontwikkeling als zorgverlener en betrouwbare partner in de sector.”

De KNMP is de beroeps- en brancheorganisatie voor apothekers. Bij de KNMP werken 180 mensen. De organisatie behartigt de belangen van de leden, de branche en de farmacie in het algemeen. In haar activiteiten staat de essentiële rol van de apotheker in de zorgverlening centraal. Als onderdeel van de totale zorgketen staat de KNMP voor een effectieve en patiëntgerichte farmaceutische zorg, waarbij medicatieveiligheid en kwaliteit in de branche voorop staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *