Lead Pharma opent nieuwe vestiging in ‘Kraamkamer’ UMC St Radboud

Op vrijdag 27 november om 16.00 uur vindt de feestelijke opening plaats van de nieuwe vestiging van Lead Pharma Medicine in de ‘Kraamkamer’ van het UMC St Radboud in Nijmegen. Lead Pharma Medicine is daarmee het eerste bedrijf dat zich hier vestigt. Om 16.30 uur vindt de feestelijke opening plaats door wethouder mw. J.G. Kunst van de gemeente Nijmegen en prof. dr. Melvin Samsom, lid van de Raad van Bestuur van het UMC St Radboud. Met de Kraamkamer faciliteit wil het UMC St Radboud de kruisbestuiving tussen onderzoek en het bedrijfsleven stimuleren.

Lead Pharma richt zich op de ontwikkeling en het op de markt brengen van innovatieve geneesmiddelen. In Nijmegen gaat Lead Pharma medicijnen ontwikkelen die chronisch hartfalen kunnen stopzetten of vertragen. Lead Pharma heeft de kennis en ervaring die reëel uitzicht bieden op de ontwikkeling van doorbraakmedicijnen die de kwaliteit van leven van patiënten aanmerkelijk zal verbeteren.

Lead Pharma Medicine
Naast haar vestiging in Den Bosch had Lead Pharma al een vestiging in Nijmegen. De nieuwe vestiging in de Kraamkamer van het UMC St Radboud biedt Lead Pharma echter alle nodige faciliteiten voor volwaardig onderzoek. Daarnaast heeft het bedrijf op het terrein van het UMC St Radboud alle contacten met onderzoekers binnen handbereik. Bij het opzetten en uitvoeren van de plannen van Lead Pharma in Nijmegen hebben Gemeente Nijmegen, Oost NV en het UMC St Radboud een belangrijke ondersteunende en faciliterende rol gespeeld.

Kraamkamer van het UMC St Radboud
Het UMC St Radboud biedt via de Kraamkamer faciliteiten aan jonge bedrijven op het gebied van (bio)medische technologie. De wisselwerking tussen bedrijven en onderzoekers biedt kansen voor zowel het bedrijf als de onderzoeker. De positie van de onderzoeker wordt versterkt en de vestiging van onderzoekers, spinoff-BV’s en aanvlieg-BV’s in één gebouw zorgt voor kruisbestuiving. Op de korte termijn worden geïnteresseerde bedrijven waar mogelijk gefaciliteerd door vrijkomende kantoor- en laboratoriumruimten te benutten. Zodra het nieuwe Research Gebouw 2 klaar is, worden de Kraamkamer activiteiten daarin geconcentreerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *