Lareb beoordeelt bijwerkingen griepvaccins

Het Ministerie van VWS heeft het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb aangewezen om de bijwerkingen van griepvaccins te verzamelen en te analyseren. Zodra de vaccinatiecampagne tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) van start gaat, zal Lareb op haar website (www.lareb.nl) een speciale pagina openen met informatie over mogelijke bijwerkingen van deze vaccins en een zo gebruikersvriendelijk mogelijk meldformulier.

Lareb zal de bijwerkingenbewaking transparant doen: alle meldingen die Lareb ontvangt zullen op de website van Lareb voor iedereen in te zien zijn. Lareb zal haar werk doen in goed overleg met het RIVM/CIb en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen, dat een coördinerende taak heeft op het gebied van de geneesmiddelenbewaking.

Eventuele bijwerkingen van Tamiflu, oseltamivir of andere virusremmende middelen, maar ook van alle andere medicijnen, kunnen altijd gemeld worden op www.lareb.nl.

Het is belangrijk om bijwerkingen bij Lareb te melden. Zo vergroten we onze kennis over geneesmiddelen en kunnen onnodige nadelen zoveel mogelijk worden voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *