Lancering website over financiële relatie met leverancier genees- en hulpmiddelen

By | 01/03/2022

De onlangs gelanceerde website hoeblijfikonafhankelijk.nl helpt zorgprofessionals vast te stellen of hun financiële relatie met genees- en medische hulpmiddelenleveranciers aan de normen voldoet.

Ook beschikt de website over een beslishulp ter voorkoming van belangenverstrengeling. De website is een initiatief van Gedragscode Medische Hulpmiddelen (GMH) en Stichting CGR.

Belangenverstrengeling in de zorg

De samenwerking tussen zorgprofessionals en leveranciers van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen is van belang voor een goed gebruik van de middelen en innovatieve zorg. De belangen van de zorgprofessionals en leveranciers kunnen echter verschillen. Daarom hebben de zorgprofessionals en leveranciers regels opgesteld die belangenverstrengeling in de zorg moeten voorkomen.

Gedragscodes

Hierbij zijn twee gedragscodes van belang:

  • de Code Geneesmiddelenreclame (CGR)
  • de Gedragscode Medische Hulpmiddelen (GMH).

Deze twee gedragscodes stellen specifieke voorwaarden aan het geven en aannemen van relatiegeschenken en andere materialen, aan financiële bijdragen in relatie tot nascholing en aan het aangaan van dienstverleningsovereenkomsten.

Hoeblijfikonafhankelijk.nl

Op de website www.hoeblijfikonafhankelijk.nl staat alle informatie rondom deze gedragscodes en meer.

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *