Lage bloedsuikerwaarden bij adalimumab

By | 14/10/2022

Adalimumab kan bij mensen met diabetes mogelijk zorgen voor lage bloedsuikerwaarden. Bijwerkingencentrum Lareb ontving hier zes meldingen van.

Adalimumab

Adalimumab is een geneesmiddel voor de behandeling van reumatische ontstekingsziekten, psoriasis en chronische darmontstekingen. De zes meldingen gingen over patiënten die adalimumab gebruiken voor een reumatische ziekte. Van vier van deze patiënten was bekend dat zij ook diabetes hebben. Bij de twee anderen was dit onbekend. Bij twee patiënten verbeterden de bloedsuikerwaarden weer na stoppen met adalimumab.

Hoe herken je deze bijwerking?

Een te laag bloedsuikergehalte is te herkennen aan duizeligheid, rillen, zweten, honger, hartkloppingen, rusteloosheid, gapen, verwardheid, hoofdpijn, dubbel of niet scherp zien, stemmingswisselingen en tintelingen in de handen, voeten of lippen.

Lareb heeft het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) over de meldingen geïnformeerd.

Author: Lareb

Lareb, het Nederlands Bijwerkingencentrum, is het Nederlandse kenniscentrum op het gebied van geneesmiddelenveiligheid. Elke melding van een bijwerking van een geneesmiddel of vaccin wordt zorgvuldig geanalyseerd en komt terecht op één centraal verzamelpunt: onze databank. Zo bewaakt Lareb de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins in heel Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *