KNMP zoekt apothekers voor nieuwe medicijnvideo’s op Apotheek.nl

By | 28/06/2021

De KNMP zoekt enthousiaste apothekers die voor de camera uitleg willen geven over medicijnen: van de werking tot en met waarschuwingen. De video’s worden geplaatst op de bijbehorende medicijnpagina op Apotheek.nl, waar ze beschikbaar komen voor gemiddeld 1,6 miljoen bezoekers per maand. Apothekers kunnen zich aanmelden voor de komende opnamedagen in juli, of alvast kenbaar maken later dit jaar mee te willen werken.

Aanmelden voor juli

De opnamedagen bij de KNMP (op de Alexanderstraat in Den Haag) voor de eerste 60 video’s staan gepland op 13, 15, 20, 23 of 27 juli. Wilt u meewerken aan het vergroten van de zichtbaarheid van apothekers en bent u ongeveer 2 uur beschikbaar op een van deze dagen in juli? Meld u dan aan via onderstaand formulier. U ontvangt na aanmelding zo snel mogelijk een link naar de planningsagenda. Het streven is om per apotheker 3 video’s op te nemen.

Filmlijst

Bent u niet beschikbaar op deze dagen in juli en wilt u wel graag meewerken aan de video’s? Laat u dan plaatsen op de filmlijst via het aanmeldformulier. Zodra bekend is wanneer de volgende video’s worden opgenomen, ontvangen de apothekers op deze filmlijst bericht van de KNMP.

Autocue

De video’s worden opgenomen met behulp van een autocue. Dat betekent dat het niet nodig is om medicijnteksten uit het hoofd te leren. Ervaring voor de camera is een pré, maar niet noodzakelijk. De teksten zijn gebaseerd op de teksten zoals die op Apotheek.nl staan, onder de kop ‘Belangrijk om te weten over dit medicijn’. Na aanmelding volgt meer informatie ter voorbereiding.

Onkosten

Deelnemers ontvangen per opgenomen video een tegemoetkoming.

Beste website van het Jaar

Apotheek.nl sleepte drie keer op rij de titel Beste Medicijnwebsite van Nederland in de wacht. Alle sitebezoekers toegankelijke, betrouwbare en begrijpelijke medicijninformatie bieden; dat is waar Apotheek.nl voor staat. De KNMP wil alle leden hiermee een solide ondersteuning aanreiken in hun patiëntenvoorlichting. Apothekers kunnen door te reageren op deze oproep zélf onderdeel gaan uitmaken van die publieksinformatie. Zo dragen de medicijnvideo’s bij aan het vergroten van de zichtbaarheid van apothekers in Nederland. 

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *