KNMP vraagt aandacht voor geneesmiddelwisselingen

By | 17/06/2021

De KNMP vraagt in een brief aan de Tweede Kamer aandacht voor wisselingen van geneesmiddelen ten gevolge van een mogelijke modernisering van het geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS).

Debat geneesmiddelenbeleid

Dat heeft de apothekersorganisatie gedaan in aanloop naar een debat over het geneesmiddelenbeleid op woensdag 16 juni 2021. De KNMP ziet het als een grote last voor zorgverleners om deze wisselingen in goede banen te leiden.

Naast de financiƫle besparing moet er volgens de apothekersorganisatie ook oog zijn voor de medische en maatschappelijke gevolgen van de modernisering van het GVS.

Geneesmiddelentekorten

Ook op de agenda van het commissiedebat staan de geneesmiddelentekorten en het bestuurlijk traject verantwoord wisselen. Naast het aanleggen van ijzeren voorraden ziet de KNMP onder meer kansen in het veiligstellen van toeleveringsketens en het aanwijzen van meer geneesmiddelen als voorkeursmiddel.

Over het bestuurlijk traject verantwoord wisselen stuurt de KNMP aan op duidelijke afspraken over recepten met medische noodzaak. De apothekersorganisatie ziet graag dat zorgverzekeraars meer rekening houden met deze verstrekking.

Debat gemist?

Het debat was op 16 juni 2021 om 18.00 uur.

Debat gemist? Ga naar Commissiedebat Geneesmiddelenbeleid.

Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *