KNMP-voorzitter Gerben Klein Nulent in Nieuwsuur

By | 28/09/2015

“Het basispakket is niet meer voor iedere Nederlander hetzelfde. De KNMP vindt dat onwenselijk en het moet zo snel mogelijk worden aangepast”. Dat zegt KNMP-voorzitter Gerben Klein Nulent tijdens de uitzending van Nieuwsuur over zorgverzekeraars die zelf bepalen welke apotheekbereiding zij wel vergoeden en welke niet. De KNMP dringt aan op een uniforme vergoeding door alle verzekeraars.

Het vergoedingenbeleid voor op maat gemaakte medicijnen kan nu per verzekeraar verschillen. Daardoor kan ook het basispakket per verzekeraar verschillen. Dit vindt de KNMP niet acceptabel. “Iedere Nederlander heeft recht op hetzelfde basispakket”, aldus Klein Nulent.

IVM-directeur Ruud Coolen van Brakel stelt in de uitzending van Nieuwsuur: “Uiteindelijk zullen we het Zorginstituut Nederland de opdracht moeten geven om hier naar te gaan kijken en advies uit te brengen”.

Ook de Tweede Kamer roept hiertoe op.

Hanneke Bruins Slot van het CDA: “We hebben een motie ingediend dat het Zorginstituut Nederland samen met de zorgverzekeraars, de apothekers en de patiënten de vergoeding van de medicijnen op maat moeten gaan regelen”.

Otwin van Dijk (PvdA): “Dit zijn mensen die midden in het leven staan. Een eigen bedrijf hebben. Gewoon helemaal meedoen. Precies wat we willen en wat de mensen zelf graag willen. Deze mensen moeten niet in onzekerheid zitten of ze de medicijnen die zij nodig hebben, en die op maat worden gemaakt, wel of niet vergoed krijgen”.

Het ministerie laat in reactie op de uitzending weten dat de oplossing zo goed als klaar is en de Kamer zo spoedig mogelijk wordt geïnformeerd.

Nieuwsuur: Onduidelijkheid over vergoeding medicijnen op maat (video)

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *