KNMP verwacht kerstdrukte in Nederlandse apotheken

By | 22/12/2014

Veel mensen in Nederland maken met 2015 in zicht gebruik van de mogelijkheid om nog in 2014 hun medicijnen op te halen. De KNMP signaleert dat patiënten in het begin van het jaar zorg van de apotheek mijden of uitstellen vanwege het eigen risico, maar dat er in de maand december sprake is van een run op de apotheek. De onzekerheid over de nieuwe polisvoorwaarden en het eigen risico noemen ze als reden om nog snel medicijnen op te halen.

Run op apotheek tijdens kerstperiode
De run op de apotheek in de maand december leidt ieder jaar tot een enorme drukte en wachttijden in de apotheek. Dit geldt vooral de laatste dagen voor Kerst. Apothekers en assistenten zetten alle zeilen bij om medicijnen veilig en met een goede toelichting aan iedere patiënt of zijn verzorger ter hand te stellen. Ondanks dat apotheken ook dit jaar weer kosten noch moeite gespaard hebben om patiënten zo snel mogelijk van dienst te zijn, is het weer ouderwets druk. De KNMP krijgt signalen dat het in sommige apotheken anderhalf tot twee keer zo druk is als normaal. De kerstdrukte maakt dat u soms langer dan anders moet wachten voordat u geholpen kunt worden. Alvast onze welgemeende excuses daarvoor, maar goede en veilige zorg gaat ook in drukke tijden voor en neemt de nodige tijd in beslag.

De apotheek op Kerstavond
De KNMP adviseert u de apotheek op kerstavond te mijden. Bestellen van medicijnen is vaak niet meer mogelijk, omdat tijdens de feestdagen groothandels hun deuren ook hebben gesloten. Hierdoor komen de medicijnen met vertraging in de apotheek en kunt u deze pas na de Kerstdagen krijgen. Wees hierop voorbereid en klop tijdig bij uw apotheek aan.

Farmaceutische zorg “buiten kantooruren”
Mocht u onverhoopt buiten de “gewone uren” een beroep op de apotheker moeten doen, kijk dan in uw plaatselijke krant waar u in de omgeving in de avond, nacht en weekenddienst terecht kunt. Apothekers hebben dat voor u geregeld!

De KNMP hoopt op uw begrip en geduld tijdens deze drukke dagen en wenst alle apothekers en medewerkers een gezond en voorspoedig 2015.

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *