KNMP stelt OLVG corona check beschikbaar voor apothekers en medewerkers

By | 20/04/2020

De KNMP stelt de OLVG corona check beschikbaar voor apothekers en hun medewerkers. Met de gratis app kunnen zij achterhalen of ze mogelijk besmet zijn met het coronavirus. Een medisch team achter de app beoordeelt hun gezondheidsproblemen en geeft waar nodig advies.

OLVG corona check

De app vraagt gebruikers iedere dag enkele gegevens door te geven over hun gezondheid. Bijvoorbeeld hoe vaak ze hoesten, of ze kortademig zijn en wat hun temperatuur is. Op basis van deze gegevens krijgen ze binnen 48 uur bericht van een medisch team achter de app. Is er een medische aanleiding, dan neemt het medisch team binnen 24 uur contact op.

Aris Prins, voorzitter KNMP: “Ik hoop met de OLVG corona check een eerste stap te zetten in het verminderen van de onrust onder apothekers en hun teams”.

Deelnemen

Apothekers en hun medewerkers hebben het volgende nodig om gebruik te kunnen maken van de OLVG corona check:

  • Smartphone of tablet
  • Android versie 7 of hoger of Apple versie iOS12 of hoger
  • Koortsthermometer
  • Woonachtig in een van de regio’s waar de app beschikbaar is

De app is ontwikkeld door OLVG en het Amsterdamse bedrijf Luscii en wordt samen met partnerziekenhuizen in heel Nederland beschikbaar gemaakt. De OLVG corona check is geen vervanging van de huisarts of de nooddienst. De app helpt alleen om signalen van corona sneller op te merken.

Aanmelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *