KNMP sluit zich aan bij RIVM inzake mondkapjes

By | 13/03/2020
mondkapje

De KNMP sluit zich aan bij de inzichten van het RIVM inzake mondkapjes. Eventuele prijsverhogingen door ontstane schaarste vindt de KNMP laakbaar. Dit stelt het KNMP-bestuur.

Alleen medisch personeel

Over mondkapjes zegt het RIVM: ‘In Nederland adviseren we alleen mondkapjes voor medisch personeel. Mensen die werken met (mogelijk) besmette mensen gebruiken professionele mondkapjes. Deze mondkapjes helpen alleen als je ze op de juiste manier gebruikt; ze moeten heel goed sluiten over neus en mond en je moet ze regelmatig wisselen. De simpele (papieren) mondkapjes die veel mensen in bijvoorbeeld China gebruiken, beschermen de drager niet tegen het virus. Verkeerd gebruik van de mondkapjes geeft schijnzekerheid.’

Apotheker

De apotheker kan mondkapjes met een toelichting erbij eventueel verschaffen, indien zich aan de balie mensen melden die desondanks mondkapjes wensen. Echter, het past de apotheker in zijn rol als zorgverlener niet om gezien een situatie van schaarste de prijs op te drijven. Een dergelijke handelwijze acht het bestuur van de KNMP laakbaar.

Vragen en antwoorden over het coronavirus

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *