KNMP, Optima Farma en SBA pleiten voor zichtbare verstrekking OVA-gelden

By | 12/02/2020

De KNMP, Optima Farma en SBA pleiten voor een zichtbare verstrekking van de overheidsbijdrage in de arbeidskostenontwikkeling (OVA). Dat staat in een brief aan de Tweede Kamer in aanloop naar het debat over arbeidsmarktbeleid in de zorg.

Arbeidsmarkt

Om aan de toekomstige zorgvraag van de patiƫnt te kunnen voldoen, is het van belang om voldoende apothekers en apothekersassistenten op de arbeidsmarkt te hebben. Dat is extra uitdagend door de krappe arbeidsmarkt. Zeker nu de OVA vaak niet kan worden meegenomen in de opbouw van de tarieven door apothekers.

Adequate beloning

Een adequate beloning loopt mede uit de pas doordat de OVA daarvoor niet is geoormerkt bij verzekeraars. De KNMP, Optima Farma en SBA verzoeken daarom de Kamerleden om de minister aan te sporen ervoor te zorgen dat deze OVA- gelden ook daadwerkelijk kunnen worden meegenomen in de opbouw van de tarieven.

Meer informatie

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *