KNMP-opleiding tot kaderapotheker van start in najaar

By | 25/05/2021

De KNMP biedt vanaf september 2021 een tweejarige opleiding tot kaderapotheker aan. Hierin worden openbaar apothekers klaargestoomd voor een spilfunctie in de regio, op inhoudelijk en strategisch gebied. De afronding van de opleiding wordt bezegeld met opname in het KNMP-register voor kaderapothekers.

Kaderapotheker

Door de veranderingen in de zorg is er behoefte aan openbaar apothekers met specifieke bekwaamheden, die samenwerking zoeken binnen de regio en inhoudelijk aanspreekpunt zijn voor collega-zorgverleners. De Wetenschappelijke Sectie Openbaar apothekers (WSO) van de KNMP onderschrijft het belang van zo’n functie van kaderapotheker.

Vanwege de wens van apothekers in de regio, is er nu een opleiding die zorgt dat degenen die de kaderfunctie willen uitoefenen, goed beslagen ten ijs komen. WSO-voorzitter Peter Wognum: “Als farmaceutische bruggenbouwer kan je op jouw specialisatie het verschil maken in jouw regio”.

Programma

Het Jan van Es Instituut verzorgt de opleiding samen met de KNMP en waar nodig andere partijen, zoals kaderhuisartsen en universiteiten. Gemiddeld is er een dag in de maand gezamenlijk onderwijs. Het zwaartepunt van de opleiding ligt bij de opdrachten die cursisten uitvoeren tussen deze bijeenkomsten, middels werkplekleren – waarbij met de werkplek ook het regionale netwerk wordt bedoeld.

Reflectie op het eigen handelen, met intervisie, speelt een belangrijke rol. Daarnaast bouwen deelnemers hun expertisegebied COPD/astma, Hart- en vaatziekten, Diabetes of Kwetsbare ouderen verder uit.

Openbaar apothekers

Openbaar apothekers met enige jaren ervaring en draagvlak in de regio om een spilfunctie te vervullen, komen in aanmerking voor deelname aan de opleiding. De studiebelasting is vier tot acht uur per week; accreditatie is aangevraagd.

Interesse?

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *