KNMP onderzoekt paracetamol

By | 16/07/2020

Het Laboratorium voor Nederlandse Apothekers (LNA) van de KNMP gaat onderzoek doen naar paracetamol. Dit gebeurt na diverse mediaberichten, waarin een bepaald productieproces van paracetamol wordt gerelateerd aan de aanwezigheid van een kankerverwekkende stof.

Onderzoek naar paracetamol

KNMP-voorzitter Aris Prins: “Apothekers krijgen aan de balie vragen van het publiek en hebben ook contact met ons als beroepsorganisatie gezocht. Vandaar dit eigen onderzoek, ingegeven door onze eigen nieuwsgierigheid. We zijn wetenschappelijk opgeleid en het past ons om vanuit het perspectief van de medicatiespecialist onderzoek te doen”.

Prins verwacht niet op een hele korte termijn een uitslag. “Dit gaat wel een paar maanden duren. Zorgvuldigheid gaat voor snelheid”.

Gebruik van paracetamol

Het gebruik van paracetamol staat voor de patiënt nu niet ter discussie. Dit stelde het CBG eerder naar aanleiding van berichten van NRC en Zembla.

Meer informatie

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *