KNMP lanceert een apotheek contractzoeker voor patiënten

By | 06/12/2023

De KNMP lanceert contractzoeker.apotheek.nl, een tool waarmee patiënten eenvoudig kunnen opzoeken met welke zorgverzekeraars hun apotheek een contract heeft afgesloten.

Aanleiding hiervoor is de eis van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) dat zorgverzekeraars én zorgaanbieders vanaf dit overstapseizoen transparant zijn over hun contracteerstatus. Apothekers kunnen op hun apotheekwebsite een link opnemen naar hun pagina in de contractzoeker.

Apotheek contractzoeker

De contractzoeker ondersteunt patiënten bij het maken van een keuze voor een zorgverzekering. Apothekers kunnen hun patiënten helpen door een link naar de contractzoeker te plaatsen op hun apotheekwebsite en zo de contractstatus inzichtelijk te maken.

Het toevoegen van de link naar de apotheekpagina in de contractzoeker werkt als volgt:

  1. Ga naar contractzoeker.apotheek.nl;
  2. Typ de naam van de apotheek in de zoekbalk, selecteer een willekeurige verzekeraar en klik op ‘zoeken’;
  3. Klik op de naam van de apotheek onder ‘Resultaten’, zodat de apotheekpagina opent;
  4. Klik op de paperclip naast de naam van de apotheek; 
  5. De link is nu gekopieerd. Apothekers kunnen deze link vervolgens plaatsen op hun website, bijvoorbeeld in een nieuwsbericht.

Deze tool is ontwikkeld in samenwerking met Zorgweb, die ook de data levert en beheert. De KNMP monitort het contracteerproces, samen met de contracteerpartijen. Na afloop van het overstapseizoen, na 31 januari 2024, volgt een evaluatie.

Baliekaart

De KNMP ontwikkelde eerder ook een baliekaart die in één oogopslag inzichtelijk maakt hoe zorgverzekeraars de apotheekzorg in 2024 vergoeden. Apothekers kunnen deze baliekaart eveneens toevoegen aan hun apotheekwebsite of bestellen voor in de apotheek, samen met een patiëntenbrief. 

Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *