KNMP Handreiking consult op afstand beschikbaar

By | 15/05/2020

De KNMP heeft in verband met de coronamaatregelen een Handreiking consult op afstand opgesteld. In deze handreiking worden de verschillende wijzen van contact op afstand en hun beperkingen ten opzichte van face-to-face contact toegelicht.

Farmaceutische zorg

Sinds de uitbraak van het coronavirus voeren apothekers en hun teams vaker consulten op afstand om de continuïteit van farmaceutische zorg voor patiënten te borgen.

Handreiking

In de handreiking worden handvatten gegeven voor de praktijkvoering van het consult op afstand (beeldbellen, telefonisch of e-mail). Tevens gaat de handreiking in op de factoren die apothekers en hun teams betrekken in het maken van een keuze voor de wijze van het consult.

Declaratie

Het consult op afstand kan worden gedeclareerd volgens de NZa-prestaties voor farmaceutische zorg. De zorg die valt onder de terhandstelling van geneesmiddelen of het consult bij een voor de patiënt nieuw geneesmiddel hoeft dus niet aan de balie plaats te vinden om het te kunnen declareren.

Document in ontwikkeling

De handreiking is een document in ontwikkeling en zal op termijn worden verwerkt in de KNMP-richtlijn Consultvoering. Leden van de KNMP kunnen reageren op de handreiking via richtlijnen@knmp.nl.

Meer informatie

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *