KNMP-brochure 2022 over vergoeding apotheekzorg per zorgverzekering

By | 19/11/2021

De KNMP stelt opnieuw een brochure beschikbaar die inzicht geeft in hoe zorgverzekeraars omgaan met de vergoeding van apotheekzorg.

Brochure

Deze brochure dient als informatiebron voor patiënten die in deze eindejaarsperiode de mogelijkheid hebben om de zorgverzekering te heroverwegen. Apothekers kunnen de brochure kosteloos bestellen bij de KNMP. Ook is deze als download beschikbaar.

Zorgverzekering

In de praktijk blijkt dat patiënten niet altijd even goed overzien wat voor invloed een zorgverzekering heeft op de zorg- en dienstverlening vanuit de apotheek. De brochure – die op taalniveau B1 is geschreven – toont hoe de keuze voor een zorgverzekeraar consequenties kan hebben voor:

  • wie bepaalt welk medicijn de patiënt krijgt;
  • de vergoeding en verkrijgbaarheid van medische hulpmiddelen;
  • de mogelijkheid tot een medicatiebeoordeling.

Extra informatie

Daarmee dient de brochure als extra informatie voor patiënten die hun zorgverzekering willen heroverwegen. KNMP-leden kunnen kosteloos vijftig exemplaren bestellen.De brochure is ook te downloaden.

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *