KNMP biedt inzicht in zorginkoopbeleid farmaceutische zorg 2024

By | 04/07/2023

De KNMP biedt inzicht in het zorginkoopbeleid van zorgverzekeraars voor de farmaceutische zorg in 2024. De analyse gaat onder meer in op de vergoeding van geneesmiddelen, contractvormen en het kwaliteitsbeleid, en biedt achtergrondinformatie voor leden van de KNMP. 

Startpunt onderhandelingen

De inkoopbeleidsstukken dienen als startpunt van de onderhandelingen voor de contracten over 2024. Met het inzicht in het zorginkoopbeleid kunnen apothekers en contracteerpartijen samen in overleg treden of deze stukken overeenkomen met de Professionele Standaard. De KNMP is geen deelnemer in het onderhandelingsproces tussen apotheken en zorgverzekeraars. 

Beroeps- en marktgerichte ontwikkelingen

Op basis van het overzicht kan er ook getoetst worden of er genoeg ruimte is voor de beroeps- en marktgerichte ontwikkelingen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan een aantal thema’s die bij alle verzekeraars terugkomen, zoals scheiding zorg en distributie, het afbouwen en stoppen van medicatie en het IZA. 

  • KNMP – Analyse Inkoopbeleid Zorgverzekeraars 2024.pdf
  • Downloaden 
Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *