KNMP-bestuurder Nicole Hunfeld wint duurzaamheidsprijs Erasmus Universiteit

By | 07/09/2021

KNMP-vicevoorzitter en ziekenhuisapotheker Nicole Hunfeld heeft op 6 september de Sustainability Award van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) gewonnen.

Hunfeld ontvangt de duurzaamheidsprijs voor een project om de intensive care (IC) te verduurzamen. De prijs werd uitgereikt tijdens de opening van het academisch jaar van de Rotterdamse universiteit.

The Green Intensive Care

Het prijswinnende project ‘The Green Intensive Care’ verkent de mogelijkheden van een circulaire en duurzame intensive care (IC). Zo brengt dit project in kaart hoeveel materialen en grondstoffen op de IC worden gebruikt, en wat de impact daarvan is op het milieu. Vervolgens wordt gestreefd naar een IC zonder afval en waar grondstoffen opnieuw worden gebruikt.

“Het project heeft een impact op het milieu binnen een hele grote sector, namelijk de gezondheidszorg en heeft potentie om bredere impact te hebben dan alleen het Erasmus Medisch Centrum”, aldus de jury.

Meer informatie

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *