KNMP: aanleg ijzeren voorraad mooie stap

By | 05/11/2019

De KNMP omarmt het initiatief van minister Bruno Bruins (VWS) om met een ijzeren voorraad de geneesmiddelentekorten in Nederland te verminderen. Met een ijzeren voorraad van vijf maanden, te beleggen bij groothandels en fabrikanten, kan naar verwachting 85% van de tijdelijke tekorten worden opgevangen. Dat schrijft de bewindsman in een brief aan de Tweede Kamer.

Voorzitter Gerben Klein Nulent van de KNMP: “Wij zijn blij met deze maatregel die apothekers en patiënten verlichting biedt bij de tekortenproblematiek”.

De positieve gevolgen van deze maatregel zullen echter niet direct merkbaar zijn voor apothekers en patiënten. De minister geeft aan dat het realiseren van een ijzeren voorraad anderhalf tot twee jaar in beslag zal nemen.

Klein Nulent: “Wij zullen constructief in gesprek gaan met de partijen om de beschikbaarheid van geneesmiddelen verder te vergroten. Daar hebben wij de afgelopen jaren veel aandacht voor gevraagd. Het is wenselijk om de nadere invulling zorgvuldig vorm te geven”.

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *