Klink wil vrijer beloningsbeleid voor apothekers

Apothekers moeten niet langer een speciale behandeling krijgen in het zorgstelsel, vindt minister Klink. Dat meldt SC Online (voorheen De Staatscourant) van 28 oktober. Volgens Klink zijn apothekers gewoon zorgverleners, net als artsen. Hoe zit het nu precies met hun beloningsbeleid?

De beloning van apothekers is opgebouwd uit verschillende onderdelen. Het deel dat ze standaard vergoed krijgen is de receptregelvergoeding, een vergoeding voor elk medicijn dat ze leveren aan de patiënt. De zorgverzekeraar vergoedt een vastgesteld bedrag per recept (per ‘receptregel’), dat dit jaar neerkomt op gemiddeld zeven euro. Dat bedrag wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit, die daarbij kijkt naar het landelijk aantal recepten en de gemiddelde exploitatiekosten van een apotheek. Lees het hele artikel

Zie ook de brief van Minister Klink van 1 oktober 2009 met een overzicht langetermijnvisie over geneesmiddelenvoorziening.

One thought on “Klink wil vrijer beloningsbeleid voor apothekers

  1. Jaap Uithof

    Welke speciale behandeling bedoelt Klink precies? De behandeling die ik de laatste tijd krijg is wel speciaal maar niet bepaald aangenaam. Ik zou die graag inwisselen voor iets betrouwbaars en eerlijks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *