Jodiumtabletten vanaf 2 oktober te bestellen

By | 02/10/2017

jodiumtabletten

Apothekers kunnen vanaf 2 oktober 2017 via de gangbare procedure bij hun groothandel jodiumtabletten bestellen. Vanaf oktober zijn de tabletten in de G-Standaard opgenomen. De adviesprijs voor de verkoop is 2,95 euro. De jodiumtabletten mogen vanaf 10 oktober 2017 worden verkocht in apotheek en drogist.

Jodiumtabletten voorraad

Groothandels zullen naar verwachting de tabletten ook pas rond 10 oktober uitleveren. Door beperkte voorraad kunnen groothandels in eerste instantie 20 doosjes per aangesloten apotheek leveren. Vanaf medio november zijn nog eens 50 doosjes per apotheek en drogist bij de groothandels beschikbaar. De tabletten worden door de overheid kosteloos aan de groothandels beschikbaar gesteld.

Kernreactor

Bepaalde groepen mensen die tot een straal van 100 kilometer rondom een kernreactor wonen, krijgen jodiumtabletten door de overheid thuisgestuurd. De overheid start in de week van 9 oktober met de gerichte distributie van jodiumtabletten.

Communicatie door de overheid

De overheid stuurt in de week van 2 oktober een kaart over de verspreiding van jodiumtabletten naar 1,2 miljoen huishoudens. Hierop staat dat mensen op dat adres tussen 10 en 25 oktober een doosje jodiumtabletten ontvangen dat ze goed moeten bewaren. Op de website Waaromkrijgikjodiumtabletten.nl is meer informatie te vinden over de verspreiding van jodiumtabletten.

Zwangere vrouwen

Ook zwangere vrouwen van alle leeftijden behoren tot de doelgroep. Zij kunnen vanaf 10 oktober 2017 de jodiumtabletten kopen bij apotheken en drogisterijen om bij een kernongeval de tabletten in te nemen ter bescherming van hun ongeboren kind. Zwangere vrouwen krijgen hierover informatie in de folder ‘Zwanger’ die ze ontvangen bij hun eerste bezoek aan de verloskundige of gynaecoloog.

Meer informatie
Informatie over jodiumprofylaxe
Lees de berichtgeving van de overheid

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *