IVM richt patiëntenpanel geneesmiddelen op

De mening en ervaringen van patiënten over geneesmiddelen is onmisbaar om goede farmaceutische zorg te verlenen. Het IVM roept daarom een patiëntenpanel in het leven. Na een dag hebben zich al 550 mensen aangemeld. Het panel moet op termijn een omvang van enige duizenden patiënten en consumenten hebben.

Met het panel kunnen wij de mening en ervaringen van patienten en consumenten over medicijnen polsen. Over het gebruik van medicijnen, de informatiebehoefte, maar ook over de zorg daar omheen. Met de reacties kunnen wij de stem van gebruikers laten horen aan de arts, de apotheker, de zorgverzekeraar, de fabrikant of de politiek.

Leden van het panel ontvangen maximaal 4 keer per jaar een vragenlijst. Iedereen kan zich aanmelden voor het panel, ook wie geen medicijnen gebruikt.

Aanmelden voor: Patiëntenpanel

Author: Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik heeft een breed pakket van producten en diensten voor zorginstellingen, zorgverleners, zorgverzekeraars en bedrijven, overheden, patiënten-, belangen-, en beroepsorganisaties. Producten en diensten waarmee we onze missie proberen te volbrengen: zorgen voor een goed, veilig, en betaalbaar medicijngebruik in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *